Gemeente Dantumadiel

 

 

Wij hebben een gehandicapt kindje gehad. Hij is overleden. Dat heeft mijn huwelijk niet overleefd. Door de scheiding raakte ik in de financiele problemen en toen mijn bedrijfje ook nog eens failliet ging, raakte ik alles kwijt. Ik heb ADHD, het is altijd heel druk in mijn hoofd. Ik wil altijd alles wel doen. Ik ben ook heel gevoelig en als er spanningen zijn dan knap ik bijna uit elkaar. Toen kreeg ik een folder, over de buurtkamer hier in het dorp. Ik had toch niks om handen dus ik ging er een bakje koffie drinken. Nu ben ik er vrijwilliger. Dat geeft me voldoening. Ik leer weer andere mensen kennen en ik maak me nuttig. Mijn bedrijfje krijg ik er niet mee terug, maar ik doe wel weer mee. En ik doe ook nog andere dingen bij AanZet. Ik heb geholpen met dat project met de caravan.

“Ik leer weer andere mensen kennen en ik maak me nuttig. Mijn bedrijfje krijg ik er niet mee terug, maar ik doe wel weer mee.”

 

Maar nu moet ik even rustiger aan doen want ik vlieg weer als een kip zonder kop rond. Dat heb ik zelf niet door, dat zegt de projectleider van AanZet dan tegen me. Ik doe nu weer een tijdje alleen de buurtkamer, verder even niks. Wie weet komt er straks weer wat leuks op mijn pad!

Buurtkamer Westereen

468 bezoeken

8 vrijwilligers

Samenwerking met Het Bolwerk Welzijn

PC Probaat

 Kantoorvrijwilligers

1 klant van PC Probaat uit Dantumadiel

Maatjesproject

Kantoorvrijwilligers

195 koppels in 2018 in Friesland gestart

Deelnemers

 

Maatjesvrijwilligers

Steunpunt zelfhulp

49 aangesloten zelfhulpgroepen

87 bezoekers aan inspiratiesessies

Hulpvragen

10 hulpvragen

Belangerijke samenwerkingspartners

Stichting Welzijn Het Bolwerk
Raderwerk
Timpaan
Gebiedsteams
Sportcoaches
Thuiszorg (Het Friese Land/Buurtzorg)
Vluchtelingenwerk
Bibliotheken
Rotary Dokkum

Dream Karavaan

40 bezoeken aan de Dream Karavaan van 23 juni t/m 4 juli 2018