Gemeente Súdwest-Fryslan

 

Mijn ouders gingen scheiden en ik raakte daardoor als puber op drift. Ik ging veel blowen. En ik kreeg verkeerde vrienden waardoor ik nog meer ging blowen. Ik ging bijna nooit naar school. Daardoor moest ik mijn studie afbreken. Ik raakte door het blowen steeds verder in de war. Toen kwam er een dag waarop ik dacht dat iedereen achter mij aan zat. Ik werd heel angstig en ik moest mijzelf wel verdedigen. Ik heb iemand bij zijn strot gepakt. Mijn vrienden haalden mij van die gast af. En toen dacht ik: “shit man, het gaat niet goed met mij”. “Ik ben opgenomen geweest. Niemand kwam mij opzoeken alleen mijn broer en mijn zus. Alle verzorgers behandelden mij als een patiënt. Maar mijn broer en zus behandelden mij gewoon als Rindert. Nou ja, dat ben ik ook natuurlijk. Daarna ging het een tijdje goed. Maar omdat het goed ging, liet ik mijn medicijnen staan. Dat ging dus niet goed. Ik voelde me weer heel rot en

 

“Ik ben begonnen met de opleiding tot ervaringsdeskundige. Want ja, shit man, dat ben ik”

 

ik ging weer blowen, want dan voel ik niks. En toen ging het weer mis. Ik raakte weer in een psychose en ik sloeg de hele bende in elkaar. Ik ben door de politie opgehaald. Ik was doodsbang. Nu gaat het al weer een hele tijd goed met me. Ik blow absoluut niet meer en ik probeer gezond te leven: goed eten, op tijd naar bed en een beetje bewegen. Ik ben begonnen met de opleiding tot ervaringsdeskundige. Want ja, shit man, dat ben ik”.

 

 

 

Sociaal Café de Kronkel

Openingstijden: woensdagavond

 

528 bezoeken

20 vrijwilligers

PC Probaat

 

Kantoorvrijwilligers

Maatjesproject

Kantoorvrijwilligers

195 koppels in 2018 in Friesland gestart

Deelnemers

 

Maatjesvrijwilligers

Steunpunt zelfhulp

Deelnemers

49 aangesloten zelfhulpgroepen

Deelnemers aan inspiratiesessies

Belangerijke samenwerkingspartners

Support Fryslân
Sociaal Collectief SWF
Stichting Leergeld
Mind Up
UWV
VNN
Synaeda
Ouderenzorg
GGZ

 

Dream Karavaan

82 bezoekers aan de Dream Karavaan van 31 oktober t/m 3 november 2018