Gemeente Tytsjerksteradiel

 

“Ik was al een hele tijd depressief. Ik deed niks meer en ik zat de hele tijd op de bank. Mijn ouders werden gek van mij. Ik ging ook steeds vaker nachtenlang gamen op mijn kamer. Dan sliep ik ‘s ochtends lang uit en ’s nachts bleef ik wakker. Op een dag zei mijn vader tegen mij dat hij er niet meer tegen kon. Ik moest iets doen. Via via kwam ik bij AanZet op het computerproject. Eerst zei ik helemaal niks, ik durfde dat niet. Als er iemand tegen me begon te praten brak het zweet me uit. Langzamerhand kwam ik los. Op een vrijwilligersfeest van AanZet ging ik dansen, headbangen. Toen ik door kreeg dat ik echt gewoon mezelf mocht zijn, ging het steeds beter met mij. Ze vroegen mij of ik het radiospotje van AanZet wilde inspreken, met mijn vader. Mijn vader wilde het ook wel en ik ook. Grappig en raar om jezelf steeds op de radio te horen! Ik begon aan een opleiding en het eerste stagejaar kon ik bij AanZet doen. Zo kon ik wennen aan het naar school gaan en nieuwe mensen ontmoeten. 

“Ik begon aan een opleiding en het eerste stagejaar kon ik bij AanZet doen. Zo kon ik wennen aan het naar school gaan en nieuwe mensen ontmoeten. En nu is het mijn laatste dag hier.”

 

En nu is het mijn laatste dag hier. Want mijn tweede studiejaar ga ik bij een gewoon bedrijf stagelopen. In Sneek. Dat ik dat nu durf! Iedereen bij AanZet is blij en trots, ik zelf nog het meest. Ik ga ze missen. Maar gelukkig hebben ze gezegd dat ik altijd langs kan komen. Kan ik tenminste nog wel een tijd op ze terugvallen!”

PC Probaat

 Kantoorvrijwilligers

Steunpunt zelfhulp

49 aangesloten zelfhulpgroepen

87 bezoekers aan inspiratiesessies

Bijzondere projecten

  • In oprichting: buurtkamer Burgum

 

  • 35 bezoekers aan de inspiratiesessie Verward Gedrag

Maatjesproject

Kantoorvrijwilligers

195 koppels in 2018 in Friesland gestart

Deelnemers

 

Maatjesvrijwilligers

Aanzet

Kantoorvrijwilligers

41 bezoekers aan de Dream Karavaan van 31 oktober t/m 3 november 2018

Belangerijke samenwerkingspartners

Support Fryslân

KeaRN Welzijn

Mind Up

Zienn
Dorpenteam