PC Probaat

Is de computerwerkplaats van AanZet. In dit project worden gebruikte computersets door onze vrijwilligers professioneel schoon gemaakt en voor weinig geld beschikbaar gesteld aan mensen met een kleine beurs. Ook reparaties worden door de vrijwilligers van PC Probaat uitgevoerd.

Er is een intensieve samenwerking met verschillende afdelingen van Stichting Leergeld.

Daarnaast is er een wekelijkse samenwerking met Estafette Leeuwarden: vrijwilligers van AanZet houden spreekuur in de winkel van Estafette. Daar kunnen bezoekers terecht, om tegen een geringe vergoeding een gebruikte computer te kopen. Daarnaast krijgen de bezoekers ook advies en kunnen ze er terecht voor de reparatie van hun computer en/of randapparatuur. Voor de vrijwilligers betekent dit dikwijls, dat zij hun grenzen behoorlijk verleggen door in een open omgeving te werken, waarbij je niet van te voren weet wie je klanten zijn en met welke vragen zij komen.

*Aantal vrijwilligers: Dit getal is het aantal vrijwilligers wat uit de desbetreffende gemeente afkomstig is. De vrijwilligers helpen niet alleen klanten in hun eigen gemeente, maar ook klanten uit andere gemeenten.

De Fryske Marren

Tytsjerksteradiel

Smallingerland

Súdwest Fryslân

Noardeast Fryslân

Leeuwarden

Waadhoeke

Harlingen

Totaal